نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن

نویسنده :وبلاگ
تاریخ:جمعه 8 اردیبهشت 1396-09:14 ق.ظ



مفیدستان:

نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن

نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن

نوشابه ماده خوراکی پرمصرف در تمام دنیا هست که متخصصین تغذیه درمورد بهره گیری از آن همه ی وقت هشدار داده اند و ضررهای آن را متذکر شده اند. اگر از طرفداران مطالب مرتبط با سلامت باشید حتما تا به حال با لیست‌های تکراری درمورد‌ی ضررها نوشابه روبه‌رو شده‌اید. یک نوشیدنیِ آب ‌قندی و فاقد هرگونه ماده‌ی مغذی

که راه را برای چاقی و دیابت هموار می‌کند. اما اگر دنبال دلایل بیشتری هستید تا بالاخره مصرف نوشابه را کاملا کنار بگذارید نگاهی به لیست عجیب‌تری از حقایق تلخی بیندازید که درمورد‌ی این نوشیدنی شیرین در دنیای تحقیقات علمی پیدا شده هست، از اثرات جانبی شیرین‌کننده‌های مصنوعی مثل سوکرالوز گرفته تا دیگر افزودنی‌هایی که منجر به افت حافظه می‌شوند. این لیست را در ادامه بررسی می‌کنیم.

چربی‌های غیرمعمول در جاهای غیرمعمول

در ارتباط با ضررها نوشابه و به‌عنوان یکی از آخرین خبرهای بد برای صنایع نوشابه‌سازی، محققان دانمارکی متوجه شدند که نوشیدن نوشابه‌های غیررژیمی به افزایش قابل‌دقت‌ تجمع چربی در کبد و ماهیچه‌های اسکلتی می‌انجامد که هر دوی این‌ها می‌تواند به مقاومت انسولینی و دیابت منتهی بشود. این مطالعه نشان می‌دهد

افرادی که به مدت شش ماه هر روز نوشابه‌ی معمولی می‌خوردند دچار افزایش ۱۴۲-۱۳۲ درصدی چربی کبد، افزایش ۲۲۱-۱۱۷ درصدی چربی اسکلتی، و حدود ۳۰ درصد افزایش در چربی تری‌‌گلیسیرید خون و چربی‌ در سایر ارگان‌های بدن می‌شدند. همین طور مصرف این اندازه نوشابه در افراد در مقایسه با کسانی که نوشیدنی‌های دیگر مثل آب یا شیر مصرف کرده بودند به افزایش ۱۱ درصدی کلسترول منتهی شده بود.

افزایش چربی‌های ناحیه‌ی شکم در اثر مصرف نوشابه‌های رژیمی

عجیب نیست که نوشیدن آن همه ی شکر در نوشابه‌های معمولی باعث چاقی بشود اما اینکه حتی نوشابه‌های رژیمی هم چاق‌کننده‌اند غافلگیر‌کننده هست: محققان دانشگاه علوم سلامت تگزاس ۴۷۵ فرد بزرگسال را به مدت ۱۰ سال زیر نظر گرفتند. نتایج این بررسی نشان می‌دهد افرادی که نوشابه‌ی رژیمی می‌خوردند، درمقایسه با کسانی که هیچ نوشابه‌ای مصرف نمیکردند، در عرض ۱۰ سال ۷۰ درصد به اندازه‌ی دور کمرشان افزوده شده بود.

افرادی که هر روز بیش از دو نوشابه‌ی رژیمی مصرف می‌کردند دور کمرشان افزایش ۵۰۰ درصدی داشت «یعنی پنج برابر!» تحقیق دیگری که توسط همین محققان روی موش‌ها انجام شد این احتمال را مطرح می‌کند کهاسپارتام «Aspartamee» عامل افزایش قند خون هست و منجر به افزایش وزن می‌شود. وقتی کبد ما با قند چندان در خون مواجه باشد اضافه‌ی آن را به چربی تبدیل می‌کند.

رنگ کاراملی سرطان‌زا

در سال ۲۰۱۱، مرکز غیرانتفاعیِ علم در خدمت منافع عمومی «Center for Science in the Public Interest»، واقع در واشنگتن، دادخواستی را به اداره‌ی غذا و دارو ارائه داد تا بهره گیری از رنگ کاراملی مصنوعی که در کوکاکولا، پپسی و سایر نوشابه‌های کولای قهوه‌ای رنگ معمول هست ممنوع بشود. علت انها وجود دو ماده‌ی آلاینده

در این رنگ بود «۴-متیل‌ایمیدازول و ۲-متیل‌ایمیدازول» که در مشابه‌های حیوانی ایجاد سرطان می‌کنند. تهدیدی که باعث شد این مرکز با دقت به اینکه رنگ دادن به نوشابه‌ها صرفا جنبه‌ی زیبایی دارد بهره گیری از این مواد خطرناک را غیرضروری بدانند.در لیست مواد سرطان‌زای کالیفرنیا، اجتناب از ۶۵ ماده‌ی شیمیایی اکیدا پیشنهاد شده هست؛

تنها ۱۶ میکروگرم مصرف هرروز‌ی ۴-متیل‌ایمیدازول برای احتمال ابتلا به سرطان در یک فرد کافی هست. این در حالی هست که اغلب نوشابه‌های قهوه‌ای، چه رژیمی و چه معمولی، در یک بطری نیم‌لیتری حاوی ۲۰۰ میکروگرم از این ماده میباشند.

تسریع روند پیری

از ضررها نوشابه چه رژیمی و چه غیررژیمی این هست که همگی دارای فسفات یا اسید فسفریک میباشند؛ اسیدی ضعیف که حالت تیز نوشابه را در دهان ایجاد می‌کند و ماندگاری نوشابه را بالا می‌برد. گرچه این ماده در تعداد زیادی از غذاها مثل گوشت، لبنیات و مغزها یافت می‌شود، میزان چندان اسید فسفریک می‌تواند مشکلات قلبی و کلیوی،

کاهش بافت ماهیچه‌ها و پوکی استخوان را به دنبال داشته باشد. اضافه بر این، در مطالعه‌ای ارتباط بین مصرف اسید فسفریک با سرعت گرفتن روند پیری مشخص شده هست، در این مطالعه که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد معلوم شد که موش‌هایی که در معرض رژیمی با میزان چندان فسفات موجود در نوشابه‌ها قرار گرفتند پنج هفته زودتر از موش‌هایی مردند

که مقدار فسفات رژیم خوراکی‌شان در حد معمول بود. این موضوع وقتی بدانیم که در دهه‌های جدید شرکت‌های نوشابه‌سازی سطح اسید فسفریک محصولات‌شان را افزایش داده‌اند موجب اضطراب و نگرانی‌مان می‌شود.

آلودگی آب

شیرین‌کننده‌های مصنوعی بهره گیری‌شده در نوشابه‌ها نه در بدن ما تجزیه می‌شوند و نه حتی تجهیزات تصفیه‌ی فاضلاب می‌توانند انها را پیش از بازگشت به چرخه‌ی آب به دام بیندازند. در سال ۲۰۰۹، محققان سوئیسی از کارخانه‌های تصفیه‌ی آب، رودخانه‌ها و دریاچه‌های سوئیس مشابه‌برداری کردند

و متوجه‌ی سطوحی از اسسولفام پتاسیم، سوکرالوز و ساخارین «acesulfame K, sucralose, and saccharin» شدند که همگی در نوشابه‌های رژیمی به کار برده می‌شوند یا سابقا کاربرد داشته‌اند. بررسی تازه درمورد‌ی ۱۹ منبع آب شهری در ایالات امریکا وجود سوکرالوز را در همۀ‌ی آن ها نشان می‌دهد. هنوز معلوم نیست

این مقادیر کم چه اثری بر انسان دارد، اما تحقیقات قبل نشان می‌دهد که سوکرالوز موجود در دریاچه‌ها و رودها در بعضی از عادات خوراکی جانداران اختلال ایجاد می‌کند.

مغز نوشابه‌ای

دندان‌پزشکان نامی برای وضعیتی گذاشته‌اند که کودکان با مصرف چندانِ نوشیدنی گازداری با نام «مانتین دو» «Mountain Dew» به آن دچار می‌شوند، «دهانِ مانتین‌ دویی»، به دهانی گفته می‌شود که تعداد زیادی پوسیدگی دندان در اثر مصرف شکر چندان این نوشابه در آن دیده می‌شود. مغز مانتین دویی احتمالا اصطلاح پزشکی بعدی‌ای

خواهد بود که بر زمینه این محصول نام‌گذاری می‌شود. روغن گیاهیِ بُرُمی‌شده «brominated vegetable oil: BVO» که به این نوشیدنی افزوده می‌شود تا مانع از جدا شدن مواد طعم‌دهنده از آن شود یک ماده‌ی شیمیایی صنعتی هست که در مواد پلاستیکی برای پیشگیری از اشتعال به کار می‌رود. این ماده که اضافه بر مانتین

دو در دیگر نوشیدنی‌های گاز‌دار با طعم مرکبات و نوشیدنی‌های ورزشی بهره گیری می‌شود، زمانی که به مقدار چندان مصرف شود، در ایجاد ضعف حافظه و مریضی عصب‌های بدن اثری شناخته‌شده دارد. محققان همین طور گمان می‌کنند، مثل مواد برمی پیشگیری‌کننده از اشتعال در فوم مبل‌ها، این ماده‌ی شیمیایی در نوشابه‌ها به افزایش چربی بدن منجر می‌شوند

و احتمالا در اختلالات رفتاری، ناباروری و ضایعات ماهیچه‌ی قلب اثر می‌گذارد. دیدنی هست بدانید بهره گیری از BVO‌ بعنوان ماده‌ی افزودنی به خوراکی‌ها در اتحادیه‌ی اروپا و ژاپن ممنوع هست.

اختلال هورمون‌ها

ضررها نوشابه نه فقط به خود آن که به ظروف نگهدارنده‌ی آن نیز مرتبط هست؛ تمامی قوطی‌های آلومینیومی نوشابه‌ها دارای نوعی رزین اپوکسی به نام بیسفنول آ « bisphenol A: BPAA» میباشند که برای پیش گیری از واکنش اسید نوشابه‌ با فلز قوطی‌ به‌کار می‌روند. نقش بیسفنول آ در ایجاد اختلال غدد درون‌ریز شناخته شده هست و با انواع مختلفی از مریضی‌ها از نازایی گرفته تا چاقی و دیابت و بعضی انواع سرطان‌های دستگاه تولیدمثل ارتباط دارد.

ضررها نوشابه – اختلال هورمونی – دیابت

مرکز بازرسی و پیشگیری از مریضی‌ها، قوطی‌های نوشابه راکه در رستوران‌ها، دانشگاه‌ها و کنار فست‌فودها دیده می‌شوند بعنوان منبع قرار گرفتن در معرض این ماده‌ی شیمیایی معرفی کرده هست. با اینکه شرکت‌های پپسی و کوکاکولا برای دستیابی به ساخت نخستین قوطی‌های صددرصد گیاهی، که با عنوان قوطی‌های بدون BPA خبر آن را جار می‌زنند، رقابت سختی با هم‌ دارند، هیچ کدام از این دو حاضر به بهره گیری از قوطی‌های آلومینیمی بدون BPA نیستند.

مرگ حیوانات

پیش از اینکه به جای قوطی‌های آلومینیمی به سراغ بطری‌‌ها بروید نگاهی به تصویر‌های رودها، سواحل و نهرهای کشور بیندازید، توده‌ی انباشته از زباله‌هایی که روی آب غوطه‌ورند، بطری‌هایی که اغلب تجزیه نا‌پذیرند. چیزی که شاید در این تصویر‌ها نبینید پرندگان، لاکپشت‌ها و دیگر حیواناتی میباشند که اغلب

این زباله‌های خرده‌ریز را با غذا اشتباه می‌گیرند و مقدار زیادی از آن را وارد بدن‌شان می‌کنند که گرچه قادر به هضم آن نیستند. نهایتا این پلاستیک‌های انباشته منجربه مرگ انها می‌شود. تخمین زده می‌شود که هرساله ساله} هزاران موجود زنده به این شکل می‌میرند.

اثرات جانبی مهندسی ژنتیک

به گزارش پارس ناز نگاهی به لیست مواد موجود در نوشابه‌ها بیندازید احتمالا می‌بینید که اغلب این مواد از ذرت استخراج شده‌اند. تقریبا ۸۸ درصد ذرتی که در کشور آمریکا ساخت می‌شود برای مقاوم‌سازی در برابر آفت‌کش‌های سمّیدستکاری ژنتیکی شده‌اند یا برای ساخت مواد ضدآفت توسط خود گیاه تحت مهندسی ژنتیک قرار گرفته‌اند. به علت مقررات

سهل‌گیرانه‌ی بعضی‌ دولت‌‌ها، و بازرسی شدید ساخت‌کنندگان روی اینکه چه نهادی می‌تواند تحقیق روی این دانه‌های دستکاری ژنتیکی‌شده را بر عهده بگیرد، هیچ مطالعه‌ی انسانی که بتواند ایمنی این محصولات را تأیید یا رد کند وجود ندارد. با این وجود دانشمندان مستقل در تحقیقات خود روی حیوانات متوجه شده‌اند که مصرف محصولات

دستکاری ژنتیک شده «GMOs» با تخریب لوله‌ی گوارش، تسریع پیری و نازایی ارتباط دارد. اخیرا دانشمندان فرانسوی در بررسی خود پی بردند که موش‌هایی که برای تمام مدت عمرِ دوساله‌شان با ذرتِ دستکاری ژنتیک‌شده تغذیه شدند مبتلا به تومورهای پستانی می‌شدند و زودتر از موش‌هایی می‌مردند که تمام عمرشان از دانه‌های دستکاری ژنتیکی نشده تغذیه شده بودند.



لینک منبع

بازنشر: مفیدستان


عبارات مرتبط با این موضوع

همه چیز درباره لیمو ترش و خواص بی نظیر آن پرشین …همه چیز درباره لیمو ترش و خواص بی نظیر آن لیموترش درختی است به ارتفاع ۴ تا ۵ مترطرز تهیه آش رشته خوشمزه و نکات مهم در پخت آش رشتهطرز تهیه آش رشته حبوبات را برای کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس کنید و تا بار آب هفت گنج سلامتی ٬ زناشویی ٬ آشپزی و سرگرمیکپی برداری از مطالب هفت گنج ، فقط با ذکر منبع و درج لینک به آدرس منبع آزاد است ۵۰ اظهار نظر جالب و مهم چهره های جهان درباره ایرانشخصیت‌های سیاسی جهان در طول سال ۱۳۹۲ جملات تاریخی،مهم و گاه جالبی در مورد ایران به وب سایت دکتر مجید ظهرابی متخصص و جراح مغز و اعصاب و …وب سایت رسمی دکتر مجید ظهرابی،‌ مختصص و جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات ، حاوی مطالب مرکز آموزش دپارتمانهای هتلداری،آشپزی و کافی شاپبا توجه به گستره فعالیت و تنوع در عرصه غذا و نوشیدنی،در هتلها شاخه ای از مدیریت که کاروفناوری کَلاله به وبلاگ درس شیرین کاروفناوری خوش آمدید هزینه استفاده از مطالب وبلاگ کاروفناوری مضرات چیپس و پفک و نوشابه اخبارمضرات چیپس پفکمضرات چیپسمضرات چیپس برای کودکانمضرات چیپس و نوشابهمضرات چیپس و پفک سایت آموزش هنرهای دستی بانوانسایت آموزش هنرهای دستی بانوانسایت آموزش هنرهای دستی بانوانسایت آموزش هنرهای دستی این ماده غذایی باعث ایجاد جرم دندان می شوندپزشکی و سلامتآبنبات ها و تنقلات آبنبات ها دشمن دندان ها هستند چون چسبنده بوده و از طرف دیگر حاوی نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن نوشابهنکاتمهم نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن نوشابه نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن نوشابه ماده خوراکی پرمصرف در تمام دنیا هست که نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن نیمباز نوشابهونکاتمهمدرباره نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن درباره استفاده از آن نوشابه و نکات مهم درباره نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن فتویاب نوشابهونکاتمهمدرباره مهم درباره استفاده از آن می توانید از لینک های زیر استفاده نمائید نوشابه و نکات مهم نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از مرحله ها را داشتیم و فوتبال زیبا و نوشابه هم می تواند مفید باشد چندین کار دیگر از نوشابه استفاده قسمت را با نوشابه خیس کنید و پس از چند نکات مهم مجله خبری و تفریحی گپینو » نکات مهم درباره استفاده از مسواک نکاتمهمدرباره نکات مهم درباره استفاده از جدول قیمت نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن از نکات مهم در باره مصرف نوشابه های انرژی زا نکات مهم در باره و باعث فلج شدن و یا مرگ حشراتی که از آن تغذیه و نوشابه های انرژی کاربردهای نوشابه به غیر از خوردن به استفاده هاى گوناگون آن مهم‌ترین عناوین استفاده است و استفاده از نکات مهم شغلی برای معماران تازه کار نیمباز نکاتمهمشغلیبرای نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن

مطلب نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن در سایت مفیدستان
برای دریافت مطالب مفید به سایت مفیدستان مراجعه فرمایید.


لینک منبع و پست :نوشابه و نکات مهم درباره استفاده از آن
http://mofidestan.ir/%d9%86%d9%88%d8%b4%d8%a7%d8%a8%d9%87-%d9%88-%d9%86%da%a9%d8%a7%d8%aa-%d9%85%d9%87%d9%85-%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d9%81%d8%a7%d8%af%d9%87-%d8%a7%d8%b2-%d8%a2%d9%86/


داغ کن - کلوب دات کام
نظرات() 
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر